Narrow
DSC_2657.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_2657.jpg
DSC_3371.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3371.jpg
DSC_3076.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3076.jpg
DSC_3013.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3013.jpg
DSC_3208.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3208.jpg
DSC_3347.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3347.jpg
DSC_2923.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_2923.jpg
DSC_3384.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3384.jpg
DSC_3219.jpg
http://www.blueproject.gr/palazzo/images/narrow/DSC_3219.jpg
Το 1865 το Μπούρτζι σταμάτησε να χρησιμοποιείται ως φρούριο και από τότε χρησιμοποιούνταν ως τόπος διαμονής για τους θανατοποινίτες του Παλαμηδίου, ως κέντρο άμυνας των Ελλήνων στην επιδρομή του Ιμπραήμ, ως κέντρο του Οργανισμού Τουρισμού καθώς επίσης και ως τόπος φιλοξενίας της ελληνικής κυβέρνησης.
Σήμερα οι επισκέπτες του μπορούν να το επισκεφτούν με βαρκάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου καθώς απέχει μόλις 300μ. από το λιμενοβραχίονα και να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων που οργανώνονται κατά τους θερινούς μήνες.
Μέσα στον ομώνυμο προμαχώνα στην κορυφή του φρουρίου, διατηρείται ακόμη το εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, που χρονολογείται από την εποχή των ενετών. Καθώς προχωράμε, δίπλα στο εκκλησάκι, βρίσκεται ο προμαχώνας «Μιλτιάδης». Εκεί φυλακίστηκε ο ήρωας της Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Η πρόσβαση στο φρούριο γίνεται είτε οδικώς μέσω αυτοκινητόδρομου στην ανατολική πλευρά, είτε ανεβαίνοντας τα 857 σκαλοπάτια που είναι σκαλισμένα στο βράχο. Ανεβαίνοντας, το τοπίο σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή, μέχρι να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο όπου από εκεί μπορείς να απολαύσεις μια καταπληκτική θέα προς την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Μνημείο Δημητρίου Υψηλάντου
Το μνημείο του Δημήτριου Υψηλάντη κατασκευάστηκε στη Βιέννη και τοποθετήθηκε στη πλατεία συντάγματος το 1843. Το 1951 το μνημείο μεταφέρθηκε στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.
Αδριάντας Καποδίστρια
Το μνημείο του Καποδίστρια είναι έργο του γλύπτη Μ. Τόμπρου και τοποθετήθηκε στην ομώνυμη πλατεία το 1933. Στο Ναύπλιο ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση και δολοφονήθηκε πρώτος κυβερνήτης, ο Καποδίστριας. Η πλατεία του Καποδίστρια με το πάρκο της, αποτελεί και το διαχωριστικό ορόσημο μεταξύ της Νέας και Παλαιάς πόλης.